Vår-utstilling

Fra og med torsdag 30. mai til og med helgen 15-16. juni blir det kunstutstilling på Risøbank; en vår-utstilling, for første gang på lenge.

Det er den franske kunstneren Albert Huyghe som står for utstillingen, som blir å finne i Risøbanks andre etasje, i to-tre uker. Albert Huyghe har hatt tilknytning til Mandal fra gammelt av, og vil nå holde utstilling på Risøbank for første gang.

Åpning
..av utstillingen (Vernissage) blir torsdag 30. mai (Kristi himmelfartsdag) – kl 1800.

Andre detaljer vedr åpningstider vil bli publisert senere. Følg med i Lindesnes avis.

Maleriet ovenfor er av «Dynamitten» (ved Bankebroa) – av A. Huyghe (fra 1976). Dette blir med på utstillingen.

Hvem er Albert Huyghe?
Albert Huyghe ble født like før krigen, i 1937. Han kom sommeren 1948 til Mandal, sendt av Røde Kors, på to måneders sommeropphold, og bodde hos Kristin og Sven Sundet i Oddan. De «adopterte» ham, og han ble værende til høsten 1949. Her gikk han på folkeskolen og lærte seg norsk. Han dro tilbake til Frankrike i september 1949, for så å komme til Mandal igjen fra 1951 til 1952. I denne tiden gikk han på realskolen i Mandal, og fikk mange gode venner her. Han perfeksjonerte språket, og ble siden ansatt i det fransk-norske selskapet Fred Olsen Agentur, med ansvar for SEAL (Europa og Madagaskar), en filial av Den Norske Amerikalinje. Da agenturet sluttet i 1976, startet han sitt eget firma som agent for forskjellige norske selskap for transport mellom Norge, Frankrike og Afrika, med blant annet import av norsk fisk til Frankrike. I 1997 ble han pensjonist, og kunne endelig følge interessen for tegning og maling. Han etablerte sitt eget «L’Artelier», og driver med tegning, maling (olje, akvarell, pastell), skulptur, mosaikk og glassmaleri.

Huyghe har reist mye, truffet mange mennesker og fått inntrykk fra ulike landskap. Maleriene speiler dette og er inspirert av ulike steder i flere land, men hovedsakelig Norge, hvor han og kona Mabel har feriert i en årrekke. Han har hatt utstilling flere steder i Frankrike.

Nå får også vi gleden av å bli kjent med hans kunst her i Mandal, når han åpner utstilling på Risøbank. Vi får se kjente og kjære motiver, men også uttrykk i moderne og spennende teknikker. Det blir nok et hjertelig gjensyn for mange gamle kjente, og et spennende nytt bekjentskap for enda flere.

(Etter Gustav Reiersen)

* * *

Dette er den første utstillingen på Risøbank i år. Senere vil det, tradisjonen tro, bli holdt utstilling også gjennom sommeren. I år er det Synnøve Caspari og Mandal Malerklubb som «deler sommeren» mellom seg.