Tankskipet «Riisoebank» 150 år

I år er det 150 år siden Norges første tankskip, «Riisoebank», ble sjøsatt. Det skjedde i Skottland 16. september 1868. Denne begivenheten ble markert i Inverkeithing, der sjøsettingen skjedde, på dagen 150 år etter, med representanter fra Risøbank-selskapet og Salvesen-familien tilstede. Skipet «Riisoebank» hadde en viktig funksjon knyttet til den gamle Parafinfabrikken på Risøbank, ved frakt av olje og andre varer mellom Skottland og Mandal.

På grunn av den sterke tilknytningen mellom Skottland og Risøbank når det gjelder dette skipet, som også er Norges første jernskip, vil vi også feire det i Mandal! Det skjer med et eget kulturprogram på Risøbank, lørdag 27. oktober fra kl 1400 og utover ettermiddagen. Velkommen til en storstilt markering, med gamle fotos, historisk kåseri, sang og musikk og andre innslag – samt mat og drikke.

Dørene på Risøbank åpnes kl 1400, med tilgang til foto-utstillingen og andre utstillingsgjenstander i andre etasje  på Risøbank. Her blir det også tid til en kopp kaffe.

Selve kulturprogrammet foregår i eget telt ute på plenen, for at alle skal få plass.

I pausen spanderer Nødings lapskaus i anledning jubileet.

Medvirkende:
– Johanna Engamo
– Birgitte Sørensen
– Nils Reidar Christensen
– Reidar Eeg
– Jan Engervik
– Håkon R. Sødal
– Ulf Aanonsen

Det er fri entré, slik vi pleier ved disse kulturprogrammene. Men vi tar også imot donasjon til dekning av utgiftene til arrangementet (og til kulturprogrammene generelt).

Hjertelig velkommen!

(Bildet: Utsnitt av et større maleri av Thor Ivar Hansen)