Sommer på Risøbank

Sesongen begynner
Sommerkafeen på Risøbank åpner lørdag 22. juni. Det gjør også den første av to sommerutstillinger.

St. Hans-arrangement
Søndag 23. juni blir det «Sommersøndag på Risøbank«. Dette er et arrangement som innleder sommeren for mange. Årets program:

Filmfremvisning – Risøbank-filmene. Omvisning på området. Mandal Riverside Jazzband. Avduking av det restaurerte soluret på hovedplenen.

Kulturarrangement i hovedstua:
Byggmester Harald T. Lund: Hvordan tar vi best vare på Risøbank?
Museumsstyrer Birgitte Sørensen: St. Hans-tradisjoner i Mandal.
Daglig leder på Risøbank, Håkon R. Sødal: St. Hans-viser.

Sommerutstillingene
Det er to utstillere på Risøbank i år:
22. juni til 14. juli: Kjellaug Grimsby Mydland.
17. juli til 4. august: Marit Grini.

Utstillingene er normalt tilgjengelige i sommerkafeens åpningstid, og de avholdes i hovedbygningens andre etasje.

Om Kjellaug Grimsby Mydland – sommerutstiller I på Risøbank – 2024
Kjellaug Grimsby Mydland bor og har sitt verksted fem km nord for Vigeland i Lindesnes kommune. Hennes kunstfaglige bakgrunn har hun blant annet fra kunsthøgskolene i Oslo og Bergen. Mydland er medlem av Norske Billedkunstnere-Agder (NBK-A). Hun har deltatt i en rekke separate og kollektive utstillinger i Norge og i utlandet, er antatt flere ganger på Sørlandsutstillingen og er innkjøpt av offentlige institusjoner. Arbeidsområdet er grafikk, malerier og pasteller. Bildene uttrykker landskap, natur og mennesker i figurativ og abstrakt form. «Å følge årstidenes rytme og skiftende lys- og fargespill gir inspirasjon til å skape. Det er også tema for min sommerutstilling på Risøbank,» sier hun.

Om Marit Grini – sommerutstiller II på Risøbank – 2024
Marit Grini var inntil 2001 bykasserer i Mandal kommune. Hun er utdannet bedriftsøkonom men har i hele sitt liv drevet med tegning og maling. Hun har i sitt voksne liv tatt kurs innen olje- og akvarellmaling. Som pensjonist tok hun også utdannelse innen malerkunst og fotografi. I forbindelse med et årsopphold i Amerika gikk hun mer inn på akvarellmaling, som er blitt hennes spesialfelt – selv om hun også maler oljemalerier. Hun har deltatt på flere utstillinger, de fleste i Mandal. Marit er en farveglad person, noe som også vises i hennes bilder.

Omvisninger
Hver søndag, fra kl 13.00 – i perioden 23. juni-4. august – blir det omvisninger på området (både inne og ute). Du kan bli med på en historisk vandring der du blir kjent med bakgrunnen for fremveksten av Mandal by, Norges første parafinfabrikk og Lord Salvesens fasjonable feriested.

Drivhusene
Drivhusene er alltid åpne for publikum. Her er du velkommen til å både smake på og ta med smaksprøver av det som Lindesnes Hagelag dyrker i drivhus og i krydderbenker.

Tennisbanen
Tennisbanen er til for alle, og du kan låne utstyr i sommerkafeen. Det går an å reservere tid når pågangen er stor.